Ecuador reizen

Ben je op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Dan moet je naar Ecuador reizen zeker eens overwegen! Voor veel mensen is een reis naar Zuid-Amerika nog iets dat zeker op hun verlanglijstje staat, maar de vraag is dan nog wel naar welk land? Het moet gezegd worden dat eigenlijk het gehele continent een bezoek meer dan waard is, overal kun je plaatsen vinden die echt prachtig zijn om te bezoeken! Naar Ecuador reizen is dus zeker een aanrader, maar vlak ook de andere landen in dit werelddeel absoluut niet uit! Ook Argentinië, Chili, Peru en Bolivia zijn bijvoorbeeld een bezoek meer dan waard! Waarom dan nu juist kiezen voor dit land, wat heeft het voor op andere landen? Een groot pluspunt is dat het voor iedere reiziger wat te bieden heeft, zowel wat cultuur als wat natuur betreft. Of je nu kiest voor rondreizen of dat je op één plaats verblijft en daarvandaan de nabije omgeving gaat verkennen, er is altijd genoeg te ontdekken! Naar Ecuador reizen is dus eigenlijk voor iedere type reiziger een goede keus, mits je een klein beetje avontuurlijk ingesteld bent. Is dat laatste niet het geval, dan kun je het best gewoon in West-Europa blijven.

Daarom naar Ecuador reizen

Wat kun je nu verwachten als je naar en door Ecuador reizen gaat? Hoe ziet het landschap er uit en wat voor bezienswaardigheden heeft het land te bieden? Als we beginnen met het landschap, dan kunnen we het land grofweg in oost en west verdelen. Van het noorden naar het zuiden loopt er namelijk de Laan der Vulkanen en de Andes, die het land in feite in tweeën verdeeld. Ten oosten hiervan is het Amazonegebied, een tropische wildernis waar het vaak dampend heet is. Aan de westkant zijn er nevelige mistwouden, als gevolg van de wolken die vanaf de oceaan tegen de hoge bergen en vulkanen botsen. De nevelwouden lopen langzaam over in tropisch laagland en mangrovebossen. Daarnaast is er sprake van een lange kustlijn. Voor natuurliefhebbers is naar Ecuador reizen dus een uitstekende keus. Je kunt er bergen en vulkanen beklimmen, verschillende soorten wouden ontdekken en genieten van de kust. En dan hebben we de prachtige hooglandmeren nog niet eens genoemd! Maar ook voor de cultuurliefhebber is er genoeg te doen. Zij kunnen genieten van koloniale architectuur, indianenmarkten en nog heel veel meer moois! Ook voor hen is naar Ecuador reizen dus een echte aanrader!

Atacama biedt diverse mogelijkheden

Het prettige van door Ecuador reizen, is dat het een relatief klein land is, waardoor de afstanden goed te overbruggen zijn. Je kunt daardoor in relatief korte tijd eigenlijk alle uithoeken verkennen, waardoor je een beeld krijgt van de diversiteit van dit stukje aarde. Door de kleinere reisafstanden ben je ook niet veel tijd kwijt aan het je verplaatsen van de ene plaats naar de andere. Toch kan het lastig zijn om te bepalen wat je nu echt gezien moet hebben als je door Ecuador reizen gaat. Wil jij zeker weten dat je op de mooiste plekken komt? Boek dan een van de reizen van Atacama, zoals:

  • Darwin explorer, waarbij ook een bezoek aan de Galapagos eilanden gebracht wordt
  • Amazon explorer, waarbij je een periode in het binnenland afsluit met een paar dagen regenwoud
  • Best of Ecuador, waarbij je alle hoogtepunten bezoekt

Dit zijn slechts een paar voorbeelden van de verschillende opties die zij voor dit land te bieden hebben. Door hun totaalpakketten hoef jij tijdens je vakantie zelf niets meer te regelen en kun je optimaal genieten van al het moois dat er te zien en te doen is. Wil jij door Ecuador reizen, dan doe je dat dus het best via Atacama.be!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn