De juiste kit voor epdm rubber

Met verschillende soorten daken komen uiteenlopende mogelijkheden op het gebied van materialen en het aanleggen van de dakbedekkingen. Een van de mogelijkheden waar je voor kunt kiezen is de epdm dakbedekking. Dit is een speciaal soort dak dat zeer eenvoudig aan te leggen is, zeker als je kiest voor de Europese variant, en dat scheelt je aanzienlijk in de kosten. Het epdm rubber dat je terugvindt in de epdm dakbedekking moet natuurlijk wel met speciale lijm behandeld worden. Doe je dat niet? Dan kan het dak weer los komen te zitten en dat is wel het laatste wat je wilt. Maak dus een goede beslissing op dit gebied en koop de materialen die je het beste kunt gebruiken.

  • Bodemlijm
  • Contactlijm
  • Roofprimer

Door de epdm rubber met de juiste lijm te behandelen voorkom je allerlei problemen. Op de website van het bedrijf Interexpress vind je alle benodigdheden die je nodig hebt om aan de slag te kunnen gaan. Zo kun je hier terecht voor complete epdm dakpakketten. Hiermee kun je in een keer alles aanschaffen wat je nodig hebt voor het aanleggen van het dak. Niet alleen kun je daarvoor op de website terecht. Je vindt hier ook veel meer informatie over epdm rubber, waar dit precies van gemaakt en waarom hiervoor gekozen is.

Aan de slag met epdm rubber

Wanneer het aankomt op het laten aanleggen van een dak is het verstandig om dit door iemand te laten doen die dit vaker heeft gedaan en die er ook echt verstand van heeft. Wist je bijvoorbeeld dat er twee soorten epdm dakbedekkingen zijn? Hierin varieert ook de epdm rubber en dit heeft weer invloed op de manier waarop de dakbedekking bijvoorbeeld voorbehandeld moet worden. Wanneer je je hier niet bewust van bent en je doet dit op de verkeerde manier, dan kun je de epdm rubber beschadigen. Het dak kan namelijk onder verschillende weersomstandigheden uitzetten of juist krimpen. Dit betekent dat wanneer het epdm rubber niet goed behandeld is, deze dit proces niet aankan en daardoor dus kan uitdrogen en scheuren. We hoeven je waarschijnlijk niet te vertellen dat wanneer het epdm rubber scheurt, dit je dak zeer ernstig kan beschadigen en dat heeft ook weer gevolgen voor de rest van je huis. Als je wel eens last hebt gehad van lekkages, dan weet je precies waar we het over hebben. Dit zijn erg vervelende situaties die je eigenlijk te allen tijden het liefst wilt vermijden. Het nemen van de juiste maatregelen hiervoor gebeurt dus al tijdens het aanleggen van het dak.

Laat het epdm rubber over aan iemand met de juiste kennis

Zoals we al eerder zeiden: laat het aanleggen van een (epdm) dak over aan iemand die hier kennis in heeft en ook de nodige ervaring. Deze persoon zal precies weten hoe de epdm rubber in elkaar zit en wat ervoor nodig is om dit het beste tot zijn recht te laten komen. Er zijn verschillende redenen om voor een epdm dak te kiezen, maar een van de belangrijkste is wel omdat het heel erg goed geprijsd is. Door het materiaal waarvan het dak gemaakt is, kunnen de kosten laag gehouden worden. Ook het aanleggen van het dak duurt een stuk minder lang dan bij veel andere daken. Doe hier dus je voordeel mee op! Ben jij nieuwsgierig naar een epdm dakbedekking? Neem dan contact op met Interexpress. Uiteraard vertellen de medewerkers je graag meer over de mogelijkheden. Het enige wat je daarna nog hoeft te doen is het bestellen van de juiste materialen en het laten aanleggen ervan!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn