Klachten verhelpen door hypnotherapie

Voor veel mensen is hypnotherapie een begrip waar zij nog nooit van gehoord hebben en dat is erg jammer. Het is namelijk mogelijk om hiermee diverse zaken te behandelen, zonder dat hier zware ingrepen bij komen kijken. Het verdient daarom zeker meer aandacht, zodat men weet dat ook dit een mogelijkheid is op het moment dat zij te maken krijgen met bepaalde geestelijke of lichamelijke klachten. Een belangrijke reden van de onbekendheid met hypnotherapie is dat veel mensen hypnose enkel kennen doordat het wel eens gebruikt wordt in theater- en televisieshows. Hierdoor hebben zij een heel scheef beeld van de mogelijkheden van hypnotisering, zij zien immers enkel dat er iemand uit het publiek gehypnotiseerd wordt en dat deze vervolgens rare opdrachten krijgt en deze ook nog uitvoert. Deze manier van hypnotiseren is echter niet te vergelijken met de manier waarop dit ingezet wordt tijdens therapie, waarbij het gebruikt wordt om serieus problemen aan te pakken. Door de vele mogelijkheden die hypnotherapie biedt, verdient het echt meer aandacht. Het verdient het om serieus te worden genomen en ingezet te worden bij de behandeling van diverse klachten. Hypnose Praktijk kan u daar bij helpen.

Wat kun je met hypnotherapie behandelen?

Als men kiest voor hypnotherapie, wat voor klachten kunnen hier dan mee behandeld worden? Heel breed gezegd kunnen alle zaken aangepakt worden waarbij het onderbewustzijn een rol speelt. Hieruit wordt meteen duidelijk dat het voor diverse psychische problemen een handige hulpmiddel kan zijn, maar wist je dat het ook bij lichamelijke klachten kan helpen? Diverse problemen die zich lichamelijk uiten, kunnen ook door de geest veranderd worden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan overgewicht, hier liggen vaak geestelijke prikkels aan ten grondslag. Je kunt bijvoorbeeld steeds heel veel zin hebben in chocola of chips, hier echt naar hunkeren. Dit maakt iedere dieetpoging natuurlijk erg zwaar. Door middel van hypnotherapie kan deze hunkering weggenomen worden, waardoor afvallen opeens een stuk eenvoudiger wordt. De verscheidenheid aan klachten waarbij deze therapie kan helpen is dan ook groot, je kunt dan denken aan:

  • het overkomen van verslavingen, zoals roken of drinken
  • het tegengaan van eetstoornissen, waarbij gedacht kan worden aan boulimia en anorexia
  • het verliezen van gewicht, door het laten aanbrengen van een virtuele maagband
  • pijnbestrijding, bijvoorbeeld bij chronische pijn
  • angsten overkomen, zoals vliegangst, faalangst of sociale angst
  • seksuele problemen, als impotentie

Bij al deze zaken en bij nog veel meer klachten kan hypnotherapie zorgen voor een oplossing.

Hypnose Praktijk biedt uitstekende therapie

De mogelijkheden van hypnotherapie zijn uit voorgaande wel duidelijk geworden, maar er is nog geen antwoord op de vraag waarom je hier nu voor zou kiezen? Waarom kiezen voor hypnose en niet voor een andere medische behandeling? Daar zijn verschillende redenen voor aan te dragen. Een eerste reden is dat deze therapie niet belastend is voor het lichaam, in tegenstelling tot sommige regulieren medische behandelingen. Bij het voorbeeld van de maagband is dit goed te zien, er is bij de virtuele maagband geen zware operatie nodig en er is geen lange hersteltijd. Voor je lichaam is hypnotisering dus veel minder belastend. Daar komt bij dat er in deze therapie vaak snel resultaten worden geboekt, het werkt erg effectief. Je bent daardoor snel van je klachten af. Het geringe aantal behandelingen zorgt er ook voor dat het financieel gezien een stuk voordeliger is om hiervoor te kiezen. Al met al zijn er dus heel wat voordelen te noemen. Wil jij jouw klachten laten verhelpen door middel van hypnotherapie? Kies dan altijd voor erkende therapeuten, bijvoorbeeld voor de deskundigen van Hypnose Praktijk. Een deskundige begeleiding is echt noodzakelijk om resultaat te bereiken met de hypnotherapie, niet iedereen kan deze behandeling zomaar effectief uitvoeren. Lees meer..

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn