Patagonia vakantie

Een patagonia vakantie, heb jij die mogelijkheid wel eens overwogen? Er zijn van die gebieden op de wereld die bij toeristen ontzettend in trek zijn en er zijn regio’s waar eigenlijk maar heel erg weinig mensen naar toe gaan. Als jij houdt van zon, zee en strand tijdens jouw vakantieperiode, dan is dit niet het beste soort reis dat je kunt gaan boeken. Houd jij daarentegen van ruige landschappen, van onherbergzame natuur, van het bewonderen van dieren in hun natuurlijke habitat? Dan moet je zeker in patagonia vakantie vieren! Voor de mensen die nu denken dat zij tijdens de topografielessen niet goed opgelet hebben op school, het gaat hier niet om een land maar om een streek. Het is een gebied dat zich uitstrekt van het uiterste zuidelijke puntje van Zuid-Amerika en strekt tot duizenden kilometers noordelijker. Het ligt in de landen Chili en Argentinië en door zijn uitgestrektheid heeft het ontzettend veel variatie te bieden in landschappen en natuur. Het is ook een gebied dat dusdanig onherbergzaam en onbewoond is, dat kolonisten het niet de moeite waard vonden om het te koloniseren. Met andere woorden, een patagonia vakantie staat garant voor een bijzondere ervaring!

Bijzondere natuur tijdens patagonia vakantie

Zoals gezegd gaat het hier om een zeer uitgestrekte regio van duizenden kilometers lang. Hierdoor zul je tijdens een patagonia vakantie ook een grote diversiteit aan natuur tegenkomen. Helemaal in het zuidelijkste deel vind je bijvoorbeeld ijsvlakten en gletsjers, terwijl je noordelijker juist in subtropisch woud terecht kunt komen. Hoge bergketens vormen een toegangspoort tot uitgestrekte vlaktes en bossen en meren. De kustlijn bestaat uit fjorden, kliffen en baaien, waar je het bijzondere zeeleven kunt bewonderen. Doordat de kolonisten nooit de moeite hebben genomen door dit gebied te trekken en er maar weinig bewoners zijn, betekent een patagonia vakantie dat je kunt genieten van natuur in een nog zeer pure vorm. Mensen hebben er weinig vat op gehad en weinig veranderingen in aan kunnen brengen. Voor de echte natuurliefhebber is het dus genieten geblazen! Je kunt hier prachtige wandeltochten maken, je kunt er heerlijk kajakken en ook kun je natuurlijk te paard diverse trektochten maken. Een andere mogelijkheid die je hebt, is het maken van een cruise, om zo de kustlijn in optima forma te kunnen bewonderen! Er zijn dus vele mogelijkheden tijdens een patagonia vakantie, Atacama helpt jou graag met het vinden van een reis die helemaal aansluit bij jouw wensen!

Divers reisaanbod

Zoals je op atacama.be kunt zien, biedt deze organisatie een divers reisaanbod voor de reiziger die een patagonia vakantie wil maken. Zo kun je kiezen voor een reis waarin je alle hoogtepunten van het land aandoet, zoals:

  • Torres del Plaine
  • Tierra del Fuego
  • Perito Moreno gletsjer

Maar ook is het natuurlijk mogelijk om verborgen en onbekendere pareltjes te ontdekken. Als specialist in reizen naar deze regio, weet dit reisbureau echt de prachtigste locaties voor reizigers te selecteren. Hierdoor kun je bij hen altijd een uitstekende patagonia vakantie boeken die ook nog eens helemaal bij jou past! Op hun website vind je een aantal kant en klare reizen waar je uit zou kunnen kiezen, maar zij bieden jou graag ook een reisvoorstel op maat, passend bij de wensen die jij hebt! Maak gerust eens een afspraak met hen om de mogelijkheden hiervoor te bespreken of bezoek een van hun informatieavonden om meer te weten te komen over wat dit reisbureau jou allemaal te bieden heeft! Een ding is echter zeker, als jij een prachtige patagonia vakantie wilt vieren, dan is het echt aan te raden om bij Atacama te boeken!

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn