De verschillende optie die je hebt als je een traplift wilt kopen

handicare-traplift.be - Traplift kopenEen traplift kopen is niet iets wat je zomaar doet. Het moet echt noodzakelijk zijn wil je overgaan tot de aanschaf van een traplift. Als het echt noodzakelijk is, dan heb je niet echt een andere keuze. Je moet dan dus wel een traplift kopen of verhuizen. Verhuizen is vaak geen optie, want het zijn vooral ouderen die een traplift nodig hebben en die willen juist niet weg uit hun huis. Het huis is immers een thuis vol met herinneringen, waar ouderen, als het een beetje kan, oud willen worden. Het zou dan ook zonde zijn als ze moeten verhuizen enkel en alleen omdat ze de trap niet meer op kunnen. Je zou de slaapkamer ook naar beneden kunnen brengen, maar dat is ook zonde, want daarmee beperk je jezelf enorm. Ongeveer 50 % van je woning wordt dan immers niet meer benut. Je bent dan een gevangene in je eigen huis. Het is dus veel beter om een traplift te kopen. Nu is het zoals gezegd soms noodzakelijk om een traplift te kopen. Dat betekent dat je een traplift kopen moet ongeacht je financiële draagkracht. Een traplift kan nogal prijzig zijn en dus is het niet altijd mogelijk om zonder meer een traplift te kopen. Gelukkig zijn er opties die geschikt zijn voor mensen met een iets minder dikke portemonnee. Wat die opties zijn kun je hieronder lezen.

Een tweedehands traplift kopen of een traplift huren

Een nieuwe traplift is duur, daar is geen ontkomen aan. Er moeten immers rails geïnstalleerd worden en de traplift moet op maat gemaakt worden ten behoeve van het comfort en de veiligheid. Omdat de traplift op maat gemaakt wordt, is het niet altijd mogelijk om zonder meer voor een tweedehands traplift te kiezen. Helemaal als je gewoon via de zoekmachine op zoek gaat naar een tweedehands traplift, dan kun je nog wel eens van een koude kermis thuiskomen. Zoals gezegd moet een traplift op maat gemaakt worden, zodat het past bij je gewicht en de vorm van je lichaam. Op deze manier kun je veilig en comfortabel de trap op en af gaan. Bij handicare-traplift.be kun je een tweedehands traplift kopen. Deze traplift wordt eerst aangepast, zodat het een traplift is die past bij de gebruiker. Het is dus een tweedehands traplift én een traplift op maat. Mocht je tijdelijk slecht ter been zijn (bijvoorbeeld een half jaar vanwege een operatie of iets dergelijks) dan kun je er ook voor kiezen om geen traplift kopen, maar te huren. Dat scheelt natuurlijk aanzienlijk in de kosten en je kunt de traplift weer laten verwijderen op het moment dat je weer goed kunt lopen. Verder loont het soms ook de moeite om even te kijken of je provincie of gemeente een traplift subsidieert. In dat geval kun je een nieuwe traplift laten installeren tegen een gereduceerde prijs. Op die manier is het natuurlijk een stuk minder duur.

Bekijk alle opties alvorens je een keuze maakt

Zoals gezegd is een traplift kopen niet iets wat je zomaar even doet. Zoals je hebt kunnen lezen zijn er enkele opties die een traplift betaalbaar maken. Maar naast trapliften in verschillende prijsklassen, heb je ook nog eens te maken met verschillende soorten van trapliften. Hierbij kun je denken aan:

  • Verhuisbare traplift
  • Traplift via Kapaza
  • Gebruikte traplift
  • Rechte traplift
  • Traplicht met bochten

Ook deze zijn allemaal weer te krijgen in verschillende prijsklassen. Bekijk dus altijd goed wat de opties zijn, wat je budget is en wat je precies nodig hebt.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn