De mooiste lapland reizen

xplorethenorth - lapland reizenWanneer je op zoek bent naar een mooie bestemming voor je vakantie, dan kun je het beste naar lapland reizen. Lapland wordt in verschillende kinderboeken al beschreven als magisch gebied waar alle trollen, dwergen en fantasiewezens vandaan komen. Dit prachtige gebied spreekt tot de verbeelding en ik spreek uit ervaring als ik zeg dat het meer dan de moeite waard is om je vakantie eens naar een nieuwe bestemming te boeken. Op de website van Exlorethenorth.be kun je gemakkelijk veel informatie vinden over verschillende lapland reizen. Naar lapland reizen is iets wat niet iedereen doet omdat je in je vakantie een koud klimaat opzoekt. Vaak willen mensen juist in de vakantie naar het strand, echter het is echt zo bijzonder om naar dit gebied af te reizen, dat het strand wellicht een paar dagen kan wachten. Iedereen die ik heb gesproken die naar dit beeldschone gebied is afgereisd, is vol lof over de organisatie van deze lapland reizen. Het is spannend om voor het eerst zo’n reis te maken, maar door een bezoek aan de website xplorethenorth.be wordt je eigenlijk vanzelf direct gerustgesteld. Alle informatie omtrent de verschillende reizen is gemakkelijk voor iedereen toegankelijk.

Naar lapland reizen is heel avontuurlijk

Iedereen kan zich wel voorstellen dat naar lapland reizen behoorlijk avontuurlijk is. Echter, de een is avontuurlijker ingesteld dan de ander en daar wordt bij deze lapland reizen dan ook goed over nagedacht. Op de website zijn er verschillende soorten reizen te boeken, zoals:

  • Een lodge week
  • Een sneeuwscootersafari
  • Een wintersport
  • Een chalet week

Maar ook kan er kerst gevierd worden in dit prachtige gebied. Het gebied strekt zich uit over Noorwegen, Zweden en Finland en is zeer populair. Ondanks dat dit gebied erg populair is onder toeristen, is het niet erg overbevolkt. Soms kom je dagen geen mens tegen en ben je eigenlijk daadwerkelijk een met de natuur. De schoonheid van dit gebied is adembenemend. Samen met mijn man, dochter van 18 jaar en zoon van 20 jaar hebben wij twee jaar geleden een reis geboekt via xplorethenorth.be. We hebben toen gekozen voor een sneeuwscooter, iets wat een gouden greep bleek te zijn. Naar lapland reizen was voor mij persoonlijk een soort hele grote wintersport en de kinderen wilden in eerste instantie eigenlijk helemaal niet mee. Echter, doordat de website zo overzichtelijk alle informatie aanbood die wij wilden, hebben we destijds gekozen voor een sneeuwscooter safari. Ik had dan de snelheid van de het skiën, de kinderen van het avontuur en mijn man was blij dat we allemaal tevreden waren.

In een sprookje gestapt

Volgend jaar wil ik weer naar lapland reizen omdat er nog zoveel dingen te ontdekken zijn in dit beeldschone gebied. Met een scooter door het witte landschap gaan en dat gevoel van verlatenheid maar toch van schoonheid ervaren is iets wat getracht wordt in sprookjes te omschrijven. Het is alsof je een klein kind bent, dat uit een sprookjesboek wordt voorgelezen en vervolgens in slaap valt en droomt over de avonturen die je net hebt aangehoord. Precies zo is het ook als je op de sneeuwscooter door het landschap gaat. Het flitst voorbij, maar toch zit je er midden in. Het is echt alsof  je zo als klein meisje in het grote sprookjesboek bent gestapt en het allemaal beleeft. Ook het besef van tijd is weg omdat de natuur je helemaal in beslag neemt. Ik kan me goed voorstellen dat schrijvers, dichters, tekenaars en allerlei creatieve mensen dit gebied opzoeken. Je bent niet alleen helemaal uitgerust, maar ik denk ook dat het je van binnen wat veranderd.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn