Ontwikkel je vaardigheden met een hypnose cursus

Hypnosepraktijk - Hypnose cursusMensen zijn complexe wezens en het zichtbare bewustzijn is maar een klein topje van een enorme ijsberg die verborgen is. Dit is niet alleen verborgen voor externe observators maar ook voor mensen zelf. Freud had al in de gaten dat het onderbewuste verantwoordelijk is voor veel van onze drijfveren, onze verlangens, behoeftes en alles wat we bedenken. We denken hierbij vaak dat we als een soort homunculus (een klein mannetje in ons hoofd) zelf aan de touwtjes trekken, dat ons ‘IK’ hetgeen is wat bepaald wat er gebeurt, dat we de regie in eigen handen hebben en vrij zin om te kiezen wat we kiezen. Toch is dit een illusie. Het eigen IK, de persoonlijkheid die we denken te hebben bestaat niet en is een illusie die het leven gemakkelijker maakt. Het zorgt voor eenheid en maakt dat alles aan elkaar vast komt te zitten in een soort van doorlopend verhaal. Zonder deze eenheid zouden al onze ervaringen, emoties, gedachten en dergelijk als los zand aan elkaar hangen. Het ‘IK’ verenigt al die ervaringen en emoties en zorgt ervoor dat het jou emoties zijn. Net als de waarneming is dit echter een illusie. Ook de wereld om ons heen is een enorme rijke bundel aan sensaties. Als we die allemaal zouden waarnemen, dan konden we niets beginnen in de wereld. Daarom heeft de evolutie ervoor gezorgd dat we de wereld waarnemen zoals we die nu waarnemen in concrete hapklare manipuleerbare brokken. De wereld is dus niet zoals we die waarnemen, maar de wereld verschijnt aan ons op een manier die maakt dat we ons beter kunnen bewegen door die wereld. Veel is dus verborgen voor onszelf. Hypnose kan ervoor zorgen dat we de verborgen schatten van ons bewustzijn toegankelijk kunnen maken. Dit geldt voor jezelf (via zelfhypnose) als voor anderen. Een hypnose cursus is dan ook zeker de moeite waard. Door een hypnose cursus kun je het credo van het orakel van Delphi, ‘ ken uzelf’, pas echt eigen maken. Al denk je dat je jezelf misschien al door en door kent, dat is zoals gezegd een illusie, want de werkelijke drijfveren zijn verborgen. Met een hypnose cursus kun je die verborgen driften en motivaties blootleggen en pas dan weet je pas echt wie je bent. Hierbij moet dus wel weer opgemerkt worden dat je niet echt te weten komt wie je bent, want er is geen stabiel karakter te vinden. Maar door een hypnose cursus kun je je eigen gedrag en je karaktertrekken wel beter verklaren en dit inzicht brengt helderheid in je eigen persoon teweeg. Dit kun je vervolgens ook toepassen op andere mensen of in professionele zin op je patiënten. Hoe dan ook, een hypnose cursus verrijkt je leven door illusies te breken en inzichten te brengen.

Waar kan ik een hypnose cursus volgen?

Als je jezelf beter wilt leren kennen of als je andere mensen de mogelijkheid wil geven om hun verborgen schatten te ontdekken, dan kun je bij hypnosepraktijk.nl een hypnose cursus volgen. Deze cursus duurt in totaal 7 dagen. Allereerst krijg je een basis hypnose cursus. Deze duurt 3 dagen van vrijdag tot en met zondag. Deze basis hypnose cursus wordt een week later gevolgd door een advanced hypnose cursus. Ook deze hypnose cursus duurt 3 dagen en wederom van vrijdag tot en met zondag. Ongeveer een maand later is er nog een onderdeel van de hypnose cursus over en dit is de Master hypnose cursus. Deze master duurt 1 dag. Na deze 7-daagse hypnose cursus kun je mensen helpen om tot inzicht te komen, je kunt jezelf hypnotiseren en je kunt mensen helpen met problemen die veroorzaak worden door zaken die verborgen zijn voor het bewustzijn. Hierbij kun je denken aan:

  • Eetstoornissen
  • Angstaanvallen
  • Stress
  • Trauma’s

Ook de minder serieuze zaken kun je met behulp van hypnose aanpakken. Hierbij kun je denken aan:

  • Hulp bij afvallen
  • Hulp bij stoppen met roken
  • Hulp bij het overwinnen van angsten zoals spreken voor een groot publiek

Zoals je ziet heeft een hypnose cursus vele toepassingen. Hoewel je na een hypnose cursus veel praktische problemen kunt adresseren, is hypnose meer dan een vaardigheid om problemen aan te pakken. Het is vooral een techniek om inzicht te brengen, om mensen op een hoger niveau bewust te laten worden van zichzelf en hun omgeving. Vaak hebben mensen niet door waarom ze doen wat ze doen, denken wat ze denken of voelen wat ze voelen. Dit kan leiden tot een gevoel van machteloosheid. Door mensen inzicht te geven in de mechanismen achter hun gevoelens en gedachten geef je mensen een gevoel van controle terug. Kennis zorgt voor vertrouwen en met vertrouwen krijgen mensen het idee dat ze de wereld aan kunnen. En daar draait het om.

Schrijf je nu in en begin zo snel mogelijk met de cursus

Afhankelijk van wanneer je deze tekst leest is het mogelijk dat er sprake is van een vroegboekkorting. Bekijk dus snel de site en kijk of je gebruik kunt maken van de korting. De prijs van de cursus is 895,00 en is daarmee de goedkoopste cursus die je kunt vinden. Let wel, door deze goedkope prijs zal je wel zelf overnachtingen moeten regelen en dergelijke. Je kunt betalen in termijnen. Je zult in ieder geval 95 euro moeten betalen als aanbetaling en daarna kun je het resterende bedrag in één keer of in termijnen voldoen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn