Dankzij emdr kunt u trauma’s verwerken

Emdr is een therapievorm die is ontwikkeld in de Verenigde Staten voor soldaten met posttraumatisch stresssyndroom. Zoals u ongetwijfeld weten hebben lichaam en geest een sterke interactie. Er wordt steeds meer duidelijk over de rol die ze op elkaar uitoefenen. Als u last hebt van een mentale stoornis, van stress of van angsten dan kan dit een grote rol spelen in uw dagelijks leven. Dankzij emdr wordt de bron van de trauma aangepakt zodat u het kunt verwerken, kunt verwerken en hopelijk kunt starten met een vrij en zorgeloos leven. Tijdens een emdr sessie zal de therapeut van Delphia u doen herinneren aan uw ergste trauma’s uit het verleden. Bij soldaten liggen deze voorbeelden voor de hand, maar voor iemand met een slecht zelfbeeld of een depressie is dat een ander verhaal. Onze therapeut kan aan de hand van gesprekken maar ook door middel van familieopstellingen snel tot de kern van het probleem komen. Als blijkt dat er een trauma aan ten grondslag ligt, dan kan emdr de oplossing zijn. Een aantal voorbeelden zijn:

  • U werd stelselmatig gepest,
  • U bent misbruikt door familieleden,
  • U hebt een ernstig ongeluk meegemaakt waarbij misschien zelfs wel doden zijn gevallen,

Dit is een greep uit veelvoorkomende trauma’s. Omdat u hier misschien al jaren onder lijdt kan het zo zijn dat u last hebt gekregen van andere stoornissen zoals fobieën en depressie. Dankzij emdr kunnen dus ook deze problemen aanzienlijk verlicht worden.

Emdr is heel iets anders dan hypnose

De therapeut zal niet uw onderbewustzijn aanspreken zoals dat bij hypnose het geval is. U blijft tijdens de emdr continu bewust van wat er gebeurt. Maar dankzij de vinger- of penbeweging die u met uw ogen moet volgen tijdens de sessie, wordt wel uw onderbewustzijn getriggerd. Omdat u zo gefocust moet nadenken aan uw trauma en tegelijkertijd de pen of ander object moet volgen dat van links naar rechts wordt bewogen, wordt door een vrij onverklaarbaar proces de kracht van de trauma weggenomen. De angel wordt er als het ware uitgetrokken en u zult zich misschien al na 3 sessies stukken beter voelen. Bij ernstige trauma’s volstaan slechts 5 sessies in principe al! Emdr was een relatief kleine behandelmethode maar dankzij het groeiende positieve resultaat wordt het tegenwoordig in Nederland en België volop gebruikt als behandelmethode tegen diverse klachten. Dankzij onze familieopstellingen die u bij ons kunt doen komt u er snel achter waar uw problemen vandaan komen. Vanuit deze nieuwe inzichten zullen we wellicht emdr kunnen toepassen zodat u weer als een gezond mens door het leven kunt gaan. Klinkt u dat als muziek in de oren? Maak dan een afspraak door ons tijdens kantooruren te bellen of stuur een e-mail.

Na 5 sessies voelt u zich als herboren

Samen met de therapeut wordt er eerst gezocht naar een heftige traumatische gebeurtenis. In het geval van een singulier trauma ligt dit voor de hand, maar als u veelvuldig bent mishandeld door één van uw ouders dan is het lastig en pijnlijk om een heftig trauma uit te zoeken. Het kan zo zijn dat u na de eerste twee sessies al erg veel verlichting merkt. Het verwerkingsproces heeft zijn werk gedaan, u slaapt beter en lijdt veel minder dan voorheen. Toch raden we het in dergelijke extreme gevallen wel aan om ook andere duidelijke voorbeelden aan te pakken zodat uw pijn op alle mogelijke manieren kan worden weggenomen. Wilt u graag weten hoe emdr precies werkt? Kijkt u dan even op YouTube, u vindt er vele interessante instructiefilmpjes. En u kunt zich abonneren op onze nieuwsbrief.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn